Η Δρ. Αναστασία Αθανασούλα – Ρέππα διετέλεσε καθηγήτρια της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδαγωγικών Μαθημάτων και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Έχει σπουδάσει Δημόσια Διοίκηση, Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από όλου έλαβε Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Εκπαιδευτική Διοίκηση και Οργανωσιακή Συμπεριφορά.
Δίδαξε για δύο χρόνια, ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Δούναβη (Donou) στην Αυστρία και από το 2000 εκλέγεται συνεχώς ως Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στη Θεματική Ενότητα «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων». Από το ακαδημαϊκό έτος 2005-06 και μέχρι σήμερα προσκαλείται περιοδικά ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Τμήμα Επιστημών της Αγωγής). Επίσης έχει διδάξει στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, στο πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, στο CIIM, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο, και σε πολλά Επιμορφωτικά Περιφερειακά Κέντρα, καθώς και στο πρ. Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Ελλάδας και στο Π.Ι. Κύπρου. Ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων δίδαξε σε διάφορα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης καθώς και στην “Αθήνα 2004”, όπου ήταν επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος Εκπαίδευσης Ενηλίκων για τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. Επίσης έχει συνεργαστεί με την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της Κύπρου στο πρόγραμμα Εκπαιδευτών Κατάρτισης. Η δρ. Αναστασία Αθανασούλα – Ρέππα έχει συγγράψει πολλές μελέτες, άρθρα και βιβλία μέρος των οποίων βρίσκεται δημοσιευμένο στην ελληνική και ξένη βιβλιογραφία και έχει δώσει σειρά διαλέξεων στο εσωτερικό και εξωτερικό. Τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από την Ανάπτυξη, Εκπαιδευτική Διοίκηση και Πολιτική με έμφαση στην Ανάπτυξη και Αξιοποίηση Ανθρώπινου Δυναμικού στην Εκπαίδευση, το Φύλο στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης, στην Οργανωσιακή Συμπεριφορά και Ηγεσία, στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης, στη Συγκριτική Εκπαίδευση και Διαπολιτισμική Αγωγή. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα ως εμπειρογνώμων στο CEDEFOP, και άλλους οργανισμούς.

Δημοσιεύσεις επιλογές
Maria Eliophotou Menon & Anastasia Athanasoula-Reppa (2016) Managing Graduate Unemployment: The Case of Education Students in Cyprus. In the Proceedings of International Conference on Emerging Research for Sustainable Economic Development (ERSED-2016), Dubai-UAE -2-3 February

G. Tsingopoulos, A. Argyriou, D. Andreadou, A. Athanasoula-Reppa (2015) An examination of the perceived leadership styles of Greek public secondary school principals as determinants of teacher job satisfaction, In the proceedings of the International Scientific Conference eRA-10 23- 25 September 2015 Piraeus University of Applied Sciences (P.U.A.S.)

  • N/A
  • areppa54@gmail.com