Η Γλυκερία Π. Ρέππα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρή ασχολείται με το θέατρο, το χορό και τη μουσική. Πέραν των σπουδών της στη Δραματική Τέχνη και την Υποκριτική, είναι πτυχιούχος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέχει Μεταπτυχιακούς τίτλους στις Αθλητικές Επιστήμες και στις Επιστήμες της Αγωγής από τα Πανεπιστήμια Loughborough και Roehampton της Αγγλίας και ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών. Απέκτησε πτυχίο δασκάλας χορών Latin από την International Dance Teacher Association (IDTA) και πτυχίο αρμονίας από το Ελληνικό Ωδείο.

Έχει ολοκληρώσει Πρόγραμμα Ειδίκευσης “Προπόνησης Ζωής” (Life Coaching) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και Πρόγραμμα “Συμβούλου Αυτογνωσίας”. Είναι Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια χορού και θεάτρου, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό (Laban Center) και είναι εξειδικευμένη στο Pilates και στο Pilates για εγκύους και οστεοπαθητικούς από το European Register of Exercise Professional. Παράλληλα έχει κάνει αρκετά σεμινάρια στη μέθοδο εκγύμνασης μέσω YOGA και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στη δραματοθεραπεία, χοροθεραπεία και στο θεατρικό παιχνίδι.
Έχει διδάξει στη Στρατιωτική Σχολή Νοσηλευτών, στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών, σε σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, και σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.
Ως ηθοποιός έχει συμπρωταγωνιστήσει σε καθημερινή τηλεοπτική σειρά του καναλιού Mega και έχει λάβει μέρος σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις (παιδικές και μη). Η Επαγγελματική της δραστηριότητα εκτίνεται σε ομάδες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, με θεατρικά δρώμενα και χορό.
Στην ερευνητική και συγγραφική της δράση συγκαταλέγονται δημοσιεύσεις της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σχετικές με τα γνωστικά της αντικείμενα. Τέλος είναι εμπνεύστρια και δημιουργός του Προγράμματος Ψυχικής και Σωματικής Ευεξίας: Balance and Reform (B&R).

  • N/A
  • glyreppa@gmail.com g.reppa@balanceandreform.gr